Patnáctiletého chlapce na ulici v Třinci zasáhl blesk. Je ve vážném stavu



 23. 07. 2017

Blesk zasáhl během sobotní bouře v Třinci patnáctiletého chlapce. Do hocha uhodil přímo na ulici. Ihned se k němu seběhli svědkové, kteří mu provedli srdeční masáž, mladíka se však podařilo oživit až zdravotníkům, kteří na místo přijeli. Pacient leží ve vážném stavu v nemocnici.

Večerní bouřka, která se v sobotu přehnala Frýdecko-Místeckem, se proměnila v boj o záchranu lidského života, když blesk přímo na ulici v Třinci zasáhl patnáctiletého chlapce. 

"Událost byla na tísňové lince 155 nahlášena operátorům zdravotnické záchranné služby před jednadvacátou hodinou z Třince. Na místo události byla neprodleně vyslána posádka rychlé lékařské pomoci," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

První pomoc chlapci v bezvědomí poskytovali svědkové události, kteří prováděli srdeční masáž. "Posádka záchranné služby pokračovala ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací za pomoci přístrojové techniky a léků, přistoupit bylo nutno i k podání defibrilačních výbojů," popsal další sled událostí Humpl.

Nakonec se záchranářům u hocha podařilo obnovit činnosti srdce. "Postiženého za stálé monitorace životních funkcí a připojeného k přístrojem řízené ventilaci poté transportovali na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Třinci. Jeho stav zůstával v době předání nadále velmi vážný," dodal mluvčí záchranářů. 

Silné bouřky však podle meteorologů hrozí i v neděli (více o tom zde).

ČTĚTE TAKÉ: FOTO: Silná bouřka s krupobitím vyplavila na Zlínsku sklepy i kemp


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: