Víkendovou zábavu zrežírují koncerty a divadla, pro mlsaly zbudou kompoty



 19. 05. 2017

Fanoušci hudby si v Ostravě přijdou na své. Pátek začne koncertem, kde se posluchači dozví více o umění houslí zvané Midory, večer pak mohou zajít na polského DJe. Na neděli je připraven rodinný festival kompotů, kde na zájemce čekají dobroty z domácí kuchyně.

V pátek se na prknech Národního divadla objeví taškařice o milostných nástrahách. Traduje se, že hru Veselé paničky windsorské napsal William Shakespeare na přání samotné královny Alžběty (více jsme psali zde).

V ten samý den v Janáčkově filharmonii diváci uslyší umění houslí Midory, které je vystavěné z fascinující techniky, hudební a mystické imaginace a hudebního cítění (více informací zde).

Páteční večer zakončí Lubomir Grzelak. Varšavský umělec rozezvučí ostravský klub Bauhaus. Polský DJ si nejen na polské hudební scéně vytvořil výraznou pozici už díky vydavatelství Sangoplasmo a sérii experimentálních titulů (více zde).

Víkend zakončí v neděli rodinná zábava Ostravský kompot. Festival, který je tvořený výhradně a jen Ostraváky. Na návštěvníky čekají kapely, občerstvení, divadla a program pro děti (více o festivalu zde).

Další pozvánky na akce najdete na www.OstravaCity.cz/akce

A pokud také pořádáte v Ostravě zajímavou akci, můžete o ní i vy dát zdarma vědět ostatním na www.OstravaCity.cz/akce


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: