FOTO: Bonsaje, bambus a ornamenty. Ostravská zoo přenese do čínské zahrady




Spojením kolekce bonsají a ornamentálních stromů s Čínskou zahradou vznikla v ostravské zoo nová expozice. Kromě různobarevné zahrady plné rostlin a stromů se návštěvníci pokochají také rybami. Některé patří mezi kriticky ohrožené druhy.

Návštěvníci ostravské zoo poznají zahradní umění Dálného východu. Nová expozice vznikla rozšířením Čínské zahrady u vstupu do zoo a jejím spojením s kolekcí bonsají a ornamentálních stromů.

„Kamenná stezka lemovaná rostlinami, mezi nimiž dominují porosty bambusu, zavede návštěvníky k nově vybudovanému jezírku s vzácnými jesetery ruskými a vyzou velkou,“ řekla mluvčí Zoo Ostrava Šárka Nováková.

Kromě těchto kriticky ohrožených ryb se lidé pokochají také karasy zlatými, kteří plavou v čínských keramických nádobách s vodními rostlinami u vstupu do expozice. Obdivovat mohou také skupinu japonských kaprů.

Ptactvo, jako například kachničky mandarínské, čápi černí a husy labutí sídlí na souši zahrady. Ti však expozici neobývají poprvé, domovem jim byla už před úpravami.

Čínské zahradní umění sestává z prvků kamene, vody a rostlin. Kameny prezentují Číňany obdivované hory, voda přináší do zahrady život a symbolizuje bohatství a rostliny mají stimulovat naše smysly a fantasii díky jejich různobarevnosti.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: