Ostravskou zoo v červenci navštívilo poprvé v historii přes 100 tisíc lidí




Prázdninové měsíce patří v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava k návštěvnicky nejsilnějším měsícům v roce. Už čtyřikrát v historii překročila měsíční návštěvnosti stotisícovou hranici – třikrát to bylo během srpna, letos poprvé dorazilo více než sto tisíc lidí už v červenci.

Během července dorazilo do ostravské zoo 100 718 návštěvníků. Tím byla stotisícová hranice překročena poprvé i v červenci. Doposud to bylo vždy až v srpnu - v roce 2011, 2016 a 2017.

"Celkem už letos zoo navštívilo přes 350 tisíc lidí. To je oproti rekordnímu roku 2014 nepatrně více - o necelých 1 600 osob. Jestli se nakonec podaří dosáhnout nové rekordní návštěvnosti, zatím nelze s jistotou říci, záleží to na více faktorech, hlavně ale na počasí," uvedla mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková. 

A jaké novinky zoo pro své návštěvníky letos připravila? Na začátku prázdnin byla v blízkosti výběhu afrických zvířat otevřena expozice Tsavo pro drobné promykovité šelmy mangusty trpasličí a velké hlodavce dikobrazy jihoafrické. V areálu bylo vybudováno i několik nových herních prvků pro děti – model kožatky velké byl doplněn o interaktivní aktivitu k problematice nelegálního sběru vajec mořských želv a u Pavilonu evoluce vzniklo Paleohřiště, v němž mohou děti objevovat kosti prehistorického „ještěra nesoucího trny“ (Spinophorosaurus nigerensis).

Zejména o prázdninách k nám přijíždějí lidé i ze vzdálenějších míst republiky, ale také ze Slovenska, Polska i dalších zemí. Jsme rádi, že naši zoo si za cíl volí stále více lidí. Čím více návštěvníků totiž do zoo dorazí, tím více ochranářských projektů budeme moci podpořit, a to díky programu Dvě koruny ze vstupu.

V rámci něj putují 2 Kč ze vstupu každého návštěvníka na speciální účet, který je čerpán právě na podporu projektů věnujících se záchraně a ochraně ohrožených druhů zvířat a rostlin ve volné přírodě. "Při tak vysoké návštěvnosti lze očekávat, že výše této finanční podpory se bude pohybovat okolo milionu korun," dodala mluvčí zoo.


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: