FOTO: Srnec v bazénu ráno překvapil. "Plaval krásně jako kůň," pochválili ho hasiči



 26. 07. 2019

Neobvyklý pohled čekal ráno na majitele bazénu, když se vydal si zaplavat. V bazénu měl nečekaného hosta, statného srnce. Toho museli vylovit hasiči.

Horké letní dny se rozhodl užít po svém srnec a zamířil si ve čtvrtek do bazénu na zahradě ve Slezské Ostravě. Ráno si ho všimli majitelé bazénu, když se vydali si zaplavat. 

"Srnec nebyl zraněn a vzhledem k síle jeho temp a brázdění vodní hladiny si bazén o rozměrech 8 x 4 metry zřejmě nevybral k nočnímu ochlazování, ale až brzy ráno přeskočil více než metrový plot a překvapivě dopadl do vody," uvedl mluvčí hasičů Mosravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Na pomoc tak srnci vyjeli hasiči specializovaní na odchyt zvěře. „Plaval krásně jako kůň,“ poznamenal velitel zásahu.

"Na syčícího a chrčícího srnce s ostrými parůžky, který jasně vypadal, že se nechce vzdát bez boje, použili přívozští hasiči odchytovou smyčku na psy. K místu finálního výlovu jej naháněli nejrůznějšími dlouhými nástroji a tyčemi," uvedl mluvčí hasičů.

Po úspěšném navlečení oprátky jej hasiči rychle, ale s opatrností vytáhli na břeh a svázali mu přední a zadní běhy. Ihned jej opatrně odnesli do nedalekého lesa, kde jej vzápětí rozvázali a vypustili. Záchrana zabrala hasičům pouhých sedm minut. „Určitě nebyl nijak zraněn, pelášil jako divý,“ dodal jeden z jeho zachránců v modrém. I ti vyvázli bez zranění.
 


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: