FOTO: Na pět set lidí si nenechalo ujít výstavu papírových modelů v Ostravě




Na sobotním 15. ročníku mezinárodní výstavy modelů “Papír Show Ostrava” zájemci shlédli stovky modelů nejrůznější techniky. Od modelů hasičských vozů, přes letadla až třeba po kosmickou techniku. Prodejní výstava byla rovněž součástí Mistrovství České republiky papírových modelů.

Expozice v prostorách Základní školy Bohumíra Dvorského v Ostravě - Bělském lese ukázala rozmanité papírové modely. Mezi  téměř patnácti sty modelů nechyběly desítky hasičských strojů. Mezi nejlepší patřil v kategorii seniorů vyprošťovací automobil AV-14 na podvozku Tatra 815 od Ladislava Horňanského, nejlepším juniorským modelem byl speciální požární tank SPOT-55 Martina Janečka a v žákovské kategorii zaujal svým zpracováním automobil polských hasičů od Jakuba Navrátila.

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje ocenil výše uvedené modeláře vstupenkami do Hasičského muzea města Ostravy a věnoval jim rovněž několik knížek Hasičských pohádek.

Výstavu, kterou připravil modelářský klub Ostravan ŽS Dvorského, navštívilo pět stovek lidí. Do akce se již tradičně zapojil rovněž Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, který přispěl cenami pro vítěze v kategorii hasičských modelů, ale i ukázkou záchranářské techniky v životní velikosti.

„V letošním roce jsme ukázali nový vyprošťovací automobil Omars na podvozku Tatra Force. Vzhledem k velkému zájmu modelářů a velmi podrobnému zkoumání i přeměřování se na jeho papírovou verzi možná v příštím roce podíváme i v menším měřítku,“ uvedl zastupující tiskový mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Jakub Kozák.


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: