Policejní psovodi poradí mladým pejskařům s výcvikem aneb KUZMA se vrací



 19. 03. 2019

S výchovou psa je dobré začínat ihned poté, co si lidé štěně přinesou domů. Ale to je jen jedna věc, k dalším povinnostem zodpovědného psíkaře patří také povědomí o tom, že není na světě sám a že za svého psa nese plnou zodpovědnost. A právě o tom je i oblíbený ostravský kynologický kurz KUZMA.

Pejskaři, kteří moc dobře nezvládají své čtyřnohé svěřence, mají šanci svou komunikaci se psem zlepšit. A zadarmo. Pomůže jim v tom dubnový kynologický kurz KUZMA – kurz zodpovědného majitele městského psa.

Výcvik vedou zkušení policejní psovodi, kteří poradí, jak se psem pracovat. „Zejména jak používat hlas a dávat správné pokyny. Určitě to nebude zprvu žádný med, jak se říká, ale během kurzu pozná každý změnu k lepšímu při spolupráci se svým psem,“ poznamenal policejní mluvčí Richard Palát.

Cílem kurzu je, aby si pískaři uvědomili zodpovědnost za svého psa. „Byli ohleduplní ke svému okolí a uměli předcházet konfliktům, naučili se porozumět psu a stali se tak sehraným týmem.  Rodiče si takto mohou třeba ověřit, zda jejich potomek má zájem o kynologii,“ představil mluvčí.

Policisté upozorňují, že kurz nenahrazuje činnost sportovních kynologických klubů. „V případě zájmu psovody odkazujeme na příslušné organizace. Preferujeme však individuální přístup, proto jsou jednotlivé běhy kapacitně omezeny. Kurz pořádáme zdarma, je přístupný všem dětem a mládeži ve věku od 12 do 18 let,“ řekl Palát.

Účastníci výcviku se také seznamují s policejní prací a shlédnou i některé názorné ukázky.   „Motivací pro mladé psovody je nejen zlepšení vztahu s jejich psím kamarádem, ale i pravidelné ukázky s policejními psovody například na policejním dni,“ doplnil mluvčí.
 
Kurzy se konají od 10. dubna do 19. června a probíhá jednou týdně ve sportovním policejním areálu Ostrava-Hulváky. „Přihlášky můžete zasílat poštou na adresu Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, oddělení tisku a prevence Ostrava, 30. dubna 24, či elektronicky na email richard.palat@pcr.cz do konce března,“ řekl Palát. 


Autor: ( red)



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: