Ostrava hledá stavbu roku, zvítězit mohou nejen novostavby, ale i opravené objekty



 18. 02. 2019

Tradiční soutěž o nejlepší novostavbu či opravenou budovu, kterou vypisuje ostravská radnice již od roku 1994, je opět tady. Nominace lze posílat až do konce března. O vítězi rozhodne odborná komise, připravena je i kategorie, v níž budou hlasovat sami lidé.

Vědecko-technologický park v Porubě, zimní stadion Sarezy Ostrava, Divadlo loutek či Národní divadlo Moravskoslezské. To je jen několik vybraných budov, které byly v minulosti oceněny jako ostravské stavby roku.

V letošním roce k nim přibyde další. „Dlouhodobě deklarujeme zájem o rozvoj kvalitní architektury ve městě, svědčí o tom také počet architektonických soutěží, které v posledním období samo město vyhlásilo. A ty, kteří do Ostravy kvalitní architekturu přináší, chceme oceňovat, třeba právě v této soutěži,“ vysvětlovala náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová.

Vítěz soutěže, kterého vybere odborná komise, obdrží bronzovou plaketu a finanční příspěvek 300 tisíc korun. Druhý v pořadí dostane 150 tisíc korun. Vyhlášena mohou být i čestná ocenění. Ta nebudou spjata s finanční odměnou.

Od 4. dubna pak v rámci Ceny veřejnosti budou moct o své favoritovi rozhodnout i lidé. Ani zde ale na vítěze nečeká finanční prémie.

Nominace na ostravskou stavbu roku lze posílat do 29. března do 11 hodin.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: