Na 20. ročníku Českého Bestselleru „vydělají“ i hlasující



 13. 02. 2019

Ocenění pro autory a nakladatele nejprodávanějších knižních titulů za předchozí rok Český Bestseller se ve svém jubilejním 20. ročníku vrací do Ostravy, kde vzniklo. Navrátí se tam z Prahy. Akci pořádá knihkupectví a internetový obchod Knihcentrum.cz a nominace zahrnuje také audioknihy prodané na webu Audioteka.cz.

Slavnostní večer se koná 1. března v Trojhalí Karolina ve spolupráci s Knižním festivalem Ostrava 2019. „Ten se uskuteční ve dnech 1. až 3. března na Černé louce v Ostravě. Vyhlašováním cen bude provázet herec Vladimír Polák a mezi hosty budou i moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák a primátor statutárního města Ostravy Tomáš Macura,“ uvedla za pořadatele Hana Šromová.

„Po letech, kdy udílení cen probíhalo v předvečer pražského veletrhu, se při příležitosti svého 20. ročníku symbolicky vrací do města, kde vzniklo,“ doplnila.

Nominace

V devíti kategoriích rozdělených do žánrů se utkají známé osobnosti: například sportovkyně Gabriela Koukalová, herec a scenárista Zdeněk Svěrák nebo spisovatelky Radka Třeštíková či Halina Pawlowská. „Slavnostního vyhlášení se zúčastní také novinář Erik Tabery, spisovatel a režisér Patrik Hartl, podnikatel a školitel Ivo Toman nebo popularizátor zdravé výživy Tomáš Kosačík,“ popsala Šromová.

Ocenění autoři si odvezou křišťálovou plaketu a vítěz hlavní kategorie Česká beletrie pro dospělé převezme také sošku ženy vystupující z knihy, jejímž autorem je sochař Olbram Zoubek.

V předchozím ročníku ji získal Miroslav Macek za úspěšné pokračování Saturnina. „Letos se v nominaci zařadila mezi špičku kniha Patrika Hartla Nejlepší víkend společně se Strážcem nádrže od Zdeňka Svěráka, nechybí Evžen Boček s titulem Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka, dále nový román Radky Třeštíkové Veselí a Díky za fíky od Haliny Pawlowské,“ vyjmenovala manažerka.

Desátou kategorii mají ve správě čtenáři, kteří sami volí vítěze. „Hlasování probíhá do 28. února prostřednictvím tlačítka na stránkách Ceskybestseller.cz v sekci Cena čtenářů. Kliknutím lze označit jeden titul z dané kategorie. Každý padesátý hlasující získává poukaz na nákup knih v e-shopu Knihcentrum.cz v hodnotě 300 korun,“ uvedla Šromová.


Autor: ( red )



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: