On-line encyklopedie připomíná osobnosti, stavby i dokumenty. Spojuje historii a současnost



 03. 02. 2019

Vlastní internetovou encyklopedii se rozhodla vytvořit ostravská radnice. Zatím má jen 150 hesel, postupně se ovšem bude rozrůstat. Představí v ní nejen významné osobnosti či místa ve městě, měla by být i pojítkem mezi minulostí a současností.

Všichni zájemci o stručné a jasné základní informace o Ostravě a jejich významných osobnostech budou novou on-line encyklopedií nadšeni. V budoucnu by se měla rozrůst ještě o aktuální události, podobně jako tomu je v Ostravském kalendáriu.

„Pokud existují vypovídající obrazové dokumenty, které se k danému heslu váží, jsou k němu připojeny jako příloha. Tím jsou myšleny fotografie osobností, staveb, kopie dokumentů, články z novin a podobně,“ popisovala mluvčí radnice Andrea Vojkovská.

V encyklopedii jsou základní kategorie: osobnosti, události, objekty, školy a archeologie. „Hesla obsahují odkazy na související informace, u budov je možné prokliknout na ulici, na které se objekt nachází, nebo nacházel,“ doplnila Vojkovská.

Nechybí v ní ani fotogalerie, ale její čtenáři najdou i unikátní fotky z výstavby Nové radnice v Ostravě, či návrhy, jak také mohla vypadat.

Encyklopedii najdete na tomto odkazu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: