Čokoládová tretra láká malé sportovce. Vedle běžců se letos představí i dětský oštěp



 26. 01. 2019

Účast co největšího počtu malých běžců a také rozšíření o jednu technickou disciplínu, to jsou novinky, s nimiž letos přichází 59. ročník atletického mítinku Čokoládová tretra. Ta je dětskou obdobou slavné ostravské Zlaté tretry.

Čtyři a půl tisíc oslovených základních škol v celé České republice má možnost se zapojit do 59. ročníku Čokoládové tretry. Organizátoři se rozhodli zapojit maximální možné množství dětí.

I žáci nejmenších základních škol z vesnic tak mají možnost se dostat až do republikového finále. „Ke změnám nás přivedl jednak zájem učitelů a ředitelů škol, kteří se nám často ozývali a chtěli se zapojit. Jenže v jejich okolí nefunguje žádný atletický oddíl, který by vzal organizaci na sebe. Dalším důvodem je fakt, že na klasické Čokoládové tretry musely děti přivést rodiče. Teď si zasoutěží všechny školou povinné děti,“ popisoval organizátor akce Oldřich Zvolánek.

Podmínkou už není běh na atletickém oválu. Stačí jen stejné podmínky pro všechny zúčastněné. Běhat bude možné klidně i v parku.

Vypsány jsou tři závodní kategorie. Nejkratší měří 100 metrů, prostřední 200 metrů a nejdelší distance má 300 metrů. 100 metrů poběží děti ročníku narození 2012 až 2013. 200 metrů je připraveno pro děti narozené v letech 2010 a 2011. A nejdelší trať poběží děti, které mají v rodném listě 2008 či 2009.

Pro nejstarší kategorii je také připravena novinka v podobě hodu oštěpem. Akorát v upravené dětské verzi „vortex“. „Běhy mají spoustu podpory, technické disciplíny moc ne, a tak jsme se rozhodli, že to změníme,“ popisoval ředitel Zlaté tretry a fenomenální oštěpař Jan Železný.

Nejrychlejší děti z každé školy postoupí do čtvrtfinálových běhů. Ty se poběží v Praze, Brně, Kladně, Plzni, Českých Budějovicích, Pardubicích, Jablonci, Ostravě a Olomouci. Města byla vybrána dle spádovosti a stejného počtu startujících.

Vítězové postoupí do semifinále. Jeho účastníci budou mít krom životního zážitku jistou také vstupenku na Zlatou tretru.

Přihlášení do Čokoládové tretry je možné do 31. ledna na tomto odkazu.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: