OBRAZEM: Stezka Valašska na Pustevnách přišla na 35 milionů. Nabízí himalájský chodník či skleněnou vyhlídku



 21. 01. 2019

Novou atrakcí se pyšní turisticky oblíbené Pustevny. Za 35 milionů zde ostravsko-opavská diecéze vybudovala stezku Valašska a na jejím konci lanový himalájský chodník a skleněnou vyhlídku. Investované peníze se mají vrátit do deseti let. Nádherný pohled do krajiny zůstane napořád.

Skutečné ledové království. Tak označují návštěvníci Pusteven nově vybudovanou stezku Valašska, respektive její závěrečnou část. Ta se skládá z himalájského chodníku a skleněné vyhlídky.

„Zaujalo nás, jak je stezka vestavěna do přírody s minimálním zásahem do lesního porostu. Dalším důležitým důvodem pro investici bylo, že se jedná o projekt poznávací a vzdělávací, který může být pro dospělé i pro děti příležitostí zajímavým způsobem se podívat do přírody,“ uvedl biskup Martin David.

Podle něj bude v budoucnu přibývat i množství pořádaných vzdělávacích aktivit.

Investice ve výši 35 milionů posloužily jako zápůjčka společnosti Beskydská Panoramata s.r.o., která bude také provozovatelem. Spočítaná návratnost peněz je deset let. Na Pustevny totiž každoročně zamíří až 400 tisíc turistů. Právě příjem ze vstupného by měl investiční náklady splatit. 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: