Policistou i mimo službu. Otec hlídal bobující dítě, pak zpacifikoval lupiče



 14. 01. 2019

Příjemné odpoledne s rodinou hodlal strávit policista, na kterého čekala noční služba. Jak ale prokázal, mužem zákona je z přesvědčení a i mimo službu. Ve chvíli, kdy hlídal své bobující dítě, uslyšel křik. Napadená žena volala o pomoc, lupič jí právě ukradl kabelku.

Pětačtyřicetiletá žena se v Ostravě vracela z práce. Když procházela kolem jednoho z domů, napadl ji zezadu neznámý muž. Chtěl se zmocnit její kabelky.

Žena však kabelku bránila, upadla na zem a muž ji ještě táhl téměř metr po zemi. Na křik poškozené pachatel zareagoval útěkem,“ popisovala policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Napadená měla štěstí v neštěstí. Její volání uslyšel policista, jenž momentálně nebyl ve službě. Hlídal své bobující dítě. Že je mužem zákona z přesvědčení, prokázal vzápětí.

„Muže počal pronásledovat a za krátko jej dostihl. Pak zpacifikoval a přivolal policisty, kteří měli právě službu,“ doplnila mluvčí Pokorná.

Z příjemného odpoledne s rodinou bylo nakonec odpoledne ryze pracovní. Strážce zákona musel absolvovat výslech. A aby toho nebylo málo, čekala ho noční služba.

18letý útočník činem řešil finanční problémy. Ke svému protiprávnímu jednání se přiznal. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: