FOTO: O Vánocích mohou děti do zoo zdarma. Uvidí i novou expozici pro krajty zelené




Vedle volného vstupu pro děti na Štědrý den a oba následující vánoční svátky připravila ostravská zoologická zahrada novinku pro všechny návštěvníky. V pavilonu Papua vznikla nová expozice pro krajty zelené. Kromě hadů se zde zabydlelo hejno stříkounů pětitrnných a muréna sundská.

V největším akvaterarijním komplexu pavilonu Papua ostravské zoologické zahrady vznikla nová expozice pro krajty zelené. Své brány poprvé pro zájemce otevřela v úterý 18. prosince.

„Nové akvaterárium najdou návštěvníci v průchodu do Voliéry Papua. Kromě krajt, které se staly prvními zástupci hadů v tomto pavilonu, jsou ve vodním prostředí k vidění i dva zástupci paprskoploutvých ryb. Jedná se o hejno stříkounů pětitrnných a murénu sundskou, což je jediný druh murény, která v dospělosti obývá sladké vody,“ řekla mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková.

Vybudováním nového akvaterária došlo k rozšíření a zpestření prostoru prezentujícího vzácné zástupce papuánské přírody. Společně s otevřením nového akvaterária bude zároveň znovu zprovozněna expozice Písčiny řeky Fly, jejíž součástí je akvárium o objemu osm tisíc litrů.

„To prošlo v minulých měsících rozsáhlou opravou. Akvárium obývají dva druhy želv – karetky novoguinejské a dlouhokrčky Siebenrockovy – a starobylé ryby baramundi severní,“ dodala mluvčí Nováková.

Bližší informace o nové expozici naleznete na stránkách ostravské zoologické zahrady.


Autor: Svatoslav Hořínek



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: