Dvacítka nových tramvají v Ostravě. V sobotu proběhne rozloučení s legendami




Něco končí, něco jiného začíná. Otřepaná fráze platí i v případě ostravské městské hromadné dopravy. Do ulice moravskoslezské metropole vyjela dvacítka nových tramvají Stadler, které byly vyrobeny na zakázku. Spolu s tím čeká zasloužený důchod na legendární „ká dvojky“. Rozloučení s nimi proběhne v sobotu.

Všechna potřebná povolení byla vydaná. Ostravané a další návštěvníci kdysi hornického města se mohou těšit na moderní a příjemné svezení luxusními tramvajemi Stadler. Ty by měly cestujícím poskytnout zvýšený komfort dopravy a přitáhnout tak další cestující do městské hromadné dopravy.

Cestu jim uvolnily legendární tramvaje typu ČKD K2. S nimi se budou lidé moct přijít rozloučit.

„Do pomyslného důchodu odcházejí poslední 2 kusy tramvají, které v ostravské tramvajové dopravě slouží od roku 1967. Rozloučení s těmito vozy proběhne v sobotu 3. listopadu od 11 hodin před vjezdem do dílen v Ostravě-Martinově,“ uvedla mluvčí ostravského dopravního podniku Karolína Rycková.

Nové „Stadlery“ najezdily po Ostravě více než 40 tisíc kilometrů. Ty měly odhalit případné problémy a nedostatky. Nyní už je čeká ostrý provoz.

Cestujícím nabídnou krom nízkopodlažnosti také klimatizaci, USB zástrčky či WiFi připojení.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: