Gólovou přetahovanou ukončily až nájezdy. Brněnský Mueller rozhodl na 4:3



 14. 10. 2018

Druhé letošní vyhrané nájezdy ze tří pro Brno, první pro Vítkovice v sezoně, navíc prohrané. Týmy si na přísun bonusových dvou bodů musely počkat až na nájezdy, ve kterých hosté kralovali. Peter Mueller dával rozdílový gól.

Brno po vydařeném domácím duelu proti Litvínovu zavítalo na desáté kolo do Vítkovic. Tam více jak sedm tisíc diváků sledovalo takřka přetahování se o skóre. Každá třetina byla na branky bohatá, byly vidět parádní šance.

Gólovou přestřelku začali domácí. Tato akce vskutku musela zbudit obdiv i u protihráčů. Erik de la Rose si totiž nejdřív obhodil ležícího brněnského obránce a puk vstřelil pod víko – 1:0.

Vyrovnávací branka měla ale také grády. Alexandre Mallet využil přihrávajících si vítkovických, kterým sebral puk a jel sám na brankáře Bartošáka. Ten sice první pokus zneškodnil, dorážce už však nezabránil – 1:1.

Také druhá třetina byla potěšení pro oko sportovního fanouška. Skóre nejprve obrátil hostující Bedřich Köhler, do pěti minut však bylo opět vyrovnáno. Vítkovičtí mohli děkovat Patrikovi Zdráhalovi – 2:2.

V závěrečné části hokejisté napodobili druhou. Vítkovice zvýšily, jednobrankový náskok Brno do deseti minut vyrovnalo. Stříleli Radoslav Tybor a brněnský kapitán Leoš Čermák – 3:3.

Šedesát minut neodhalilo nedělního vítěze. Největší šanci v prodloužení měl David Květoň z Vítkovic, Vejmelka první šanci vychytal, ale nerozhodné skóre nakonec museli bránit až obránci. Brankář totiž nevěděl, kde puk je.

Na řadu přišly nájezdy. Prvním brněnským exekutorem byl letošní brněnský král nájezdů Lukáš Kašpar. Sice vítkovický Roman snížil, rozhodující gól si připsal Peter Mueller – 3:4. Ten je zatím druhý nejúspěšnější střelec brněnského týmu.

Tři zápasy v řadě, pro Vítkovice prohrané, pro Brno vyhrané. Kometa zůstává na pátém místě, Vítkovice jsou prozatím sedmé, ale čekají na konec zápasu v Plzni.


Autor: Lucie Pinková

V City.cz publikuji od začátku studia žurnalistiky, tedy od roku 2016. Doposud jsem nejčastěji psala o sportovních tématech, věnuji se ale i zpravodajství, převážně z Brna a Olomouce, z měst, ke kterým mám nejblíž.



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: