FOTO: Kamiony s nadměrným nákladem mířily do tunelu, zastavila je policie



 03. 10. 2018

O více než pět metrů přesahoval náklad povolenou délku u dvou kamionů, které měly namířeno do Klimkovického tunelu a hrozilo tak, že by náklad přesahující normy mohl způsobit potíže. Náklaďáky ale zastavila policie a řidiči vyfasovali několikatisícovou pokutu.

Řidiči kamionů to nemají lehké. A někdy ani malé. Řeč je o nákladu, který musí převážet. Kromě vyježděných kolejíod přetížených nákaldních aut jsou někdy na silnicích k vidění i vozy, u kterých už pohled prozradí, že náklad není úplně v pořádku. 

Podobně jako na dálnici z Ostravy, kde policisté na konci září zastavili dva kamiony s naprvní pohled nadměrným nákladem. Navíc výškou nákladu mohli ohrozit provoz klimkovického tunelu, kam měli namířeno.

"Svůj vizuální odhad si policisté ověřili kontrolním vážením a měřením, přičemž u jednoho vozidla byla celková šířka včetně nákladu překročena o necelé dva metry, celková výška o 20 centimetrů a délka o téměř pět metrů," uvedla mluvčí policistů Moravskoslezského kraje  Daniela Vlčková.

Oba řidiči tak od policie vyfasovali několikartisícovou pokutu a kamiony museli odstavit. "Do doby, než si vyřídí povolení pro zvláštní užívání pozemní komunikace nebo odstraní závadu na místě, byla oběma řidičům zakázána další jízda," řekla mluvčí policie.

Postihu se nevyhnou ani provozovatelé kamionů. Ve správních řízeních jim hrozí pokuta nejméně padesát tisíc korun. "Oběma řidičům byla také uložena kauce jako záruka, že se nebudou vyhýbat správnímu řízení," dodala Vlčková.

Aby mohly oba kamiony s nákladem pokračovat v cestě, musí řidiči zajistit výše uvedené povolení, které bude mimo jiné určovat bezpečnou trasu. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: