FOTO: Dodávka na čtyřproudé silnici v Ostravě srazila mohutného losa, střet nepřežil



 17. 09. 2018

S asi 350 kilogramovým losem se srazila dodávka na čtyřproudé silnici  v Ostravě - Bartovicích ve směru z Havířova do Ostravy. Los srážku nepřežil.

Neobvyklá nehoda se odehrála v pondělí před půl pátou ráno, když řidič dodávky Iveco v Rudné ulici nestačil zareagovat na losa v jízdní dráze. Nehoda si vyžádala život statného zvířete.

"Vyprošťovací speciál MB Actros Bizon naložil losa na přistavenou nákladní Avii místních myslivců," popsal zásah mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. 

Jen o pár hodin dříve, hodinu před nedělní půlnocí, na dálnici D1 u Suchdolu nad Odrou na Novojičínsku se střetla dvě divoká prasata se dvěma osobními automobily. 

"Každý ze dvou přebíhajících divočáků si „vybral“ jedno osobní auto. Divoká zvířata srážku nepřežila. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před případným požárem a odtáhli oba mrtvé divočáky pod středová svodidla, odkud si je odvezla Správa silnic Moravskoslezského kraje," dodal mlvučí hasičů. 
Střety se zvířaty se obešly bez zranění lidí. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: