VIDEO: Zapomenutá taška s notebookem změnila majitele. Zloděj odjel MHD




Zloděje notebooku zachytily pouliční kamery v Ostravě. Nyní po něm pátrá policie. Podobných případů ale policisté v Ostravě v poslední době zaznamenali vícero, ne žvdy však zloděje zachytí kamery.

Ostravští policisté v pondělí uveřejnili videozáběry zloděje, který si koncem června přisvojil na terminálu Hranečník ve Slezské Ostravě tašku s notebookem. 

Zloděj tak majiteli notebooku způsobil škodu ais za šesttisíc korun. Než notebook sebral, trvalo mu to několik desítek minut, než se k činu odhodlal. Pak nastoupil do MHD a odjel. 
 
Policistům se podařilo zloděje vypátrat pomocí kamerového záznamu. A nyní zjišťují jeho totožnost. "Žádáme případné svědky, kteří by mohli přispět ke zjištění totožnosti muže na záznamu nechť tuto skutečnost sdělí na bezplatné lince 158," požádal mluvčí policistů Moravskoslezského kraje Richard Palát. 

Za zatajení věci hrozí zlodějovi až rok vězení. Podobných skutků však v Ostravě v poslední době řeší vícero. Začátkem srpna si zloděj přisvojil mobil za 16 tisíc, který vytratil jeho majitel na parkovišti v Ostravě - Zábřehu. 

A stejně tak řeší i ztrátu mobilu z 25. srpna na cestě z ostravské Polanky do Poruby. "Majitel si není vědom, kde přesně telefon vytratil," dodal mluvčí policistů s tím, že škoda v tomto případě dosáhla deseti tisíc korun.

A jen o dva dny dříve zapomněl cestující v trolejbuse linky 107 v Ostravě tašku s notebookem, i toho využil zloděj a přenosný počítač s příslušenstvím v celkové hodnotě 28 tisíc korun sebral. 

 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: