Hádka na zastávce v Ostravě skončila střelbou z pistole. Policie hledá svědky




Výstřely z plynové pistole se ozvaly v pátek ve tři čtvrtě na tři odpoledne na tramvajové zastávce v Nádražní ulici v Moravské Ostravě. Vyústila tak hádka pistolníka s dalšími muži. Případ nyní řeší policie a hledá svědky.

Slovní výměna názorů vygradovala v demonstraci síly v pátek odpoledne na zastávce MHD "Elektra" v Ostravě. Muž tak ukončil hádku s dalšími dvěma muži. Pak nastoupil do přijíždějící tramvaje a odjel. 

Svědkové incidentu ohlásili střelbu policii a policistům se vzápětí střelce podařilo v tramvaji zadržet a plynovou zbraň mu sebrali. 

Jak se ukázalo, třiašedesátiletý střelec byl navíc opilý, nadýchal 2,6 promile alkoholu. Proto museli policisté počkat s výslechem do doby, až vystřízliví. Mezitím se ukázalo, že pistolník nebyl žádný svatoušek - kvůli výtržnictví byl už dříve odsouzen a teď mu znovu hrozí až tříleté vězení. 

Policie však požádala i o pomoc s vyšetřováním. "Žádáme dva muže zatím nezjištěné identity, kteří měli před střelbou být účastníky slovní rozepře a být svědky situace, kdy měl muž střílet, aby nás kontaktovali na lince 158," vyzvala mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Pokorná. 

"Žádáme také další případné svědky popsaného skutku, kteří dosud nekomunikovali s policisty, aby nás kontaktovali," požádala mluvčí policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: