Počet kamer v ostravské MHD vzrůstá. Do konce roku jich bude trojnásobek



 29. 07. 2018

Zvýšení zájmu o záznamy ze strany policie a výrazný pokles trestné činnosti v prostředcích hromadné dopravy. To jsou dva hlavní důvody, kvůli nimž plánuje ostravský dopravní podnik postupné zavedení kamer do všech svých vozidel.

Trojnásobek kamer ve srovnání se současným stavem plánuje ostravský dopravní podnik na konec letošního roku. Chce tím tak nejen předcházet kriminalitě ve svých vozech, ale také napomoct policii při dopadání pachatelů.

„Je třeba dodat ještě jednu skutečnost. Každé nové vozidlo, které v budoucnosti zakoupíme, už bude mít kamerový systém zabudovaný automaticky. Jinými slovy počet kamerových systémů v našich vozidlech poroste i v dalších letech s cílem mít v roce 2022 kamery v každém vozidle,“ popisoval generální ředitel přepravní společnosti Daniel Morys.

Kamery nahrávají video v HD kvalitě, je tedy použitelné jako důkazní materiál. Ostravští policisté už zveřejnili několik záznamů, které si vyžádali. Na jejich základě se pak mnohdy přihlásili i sami pachatelé. Systém se tedy jednoznačně osvědčil.

Ke zvýšení bezpečnosti má pomoct i nárůst asistentů přepravy, kteří vždy spolupracují s městskou policií. Do konce roku jich má být celkem 59.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: