VIDEO: Hasiči zachránili kuní mládě. Pak mu dělali náhradní mámu



 07. 05. 2018

Ke kurióznímu výjezdu byli v sobotu přivolaní hasiči z Ostravy-Poruby. Majitelka domu v Horní Lhotě nahlásila neznámé zvíře v mezistěně domu. Později se z něj vyklubala kuna.

V sobotu o půl osmé ráno zřejmě spousta lidí ještě vyspávala divokou páteční noc. Na hasiče z Ostravy-Poruby však už čekala práce. A to ne ledajaká. Byli povoláni k případu neznámého pohybujícího se zvířete v mezistěně domu v Horní Lhotě.

„Hasiči po příjezdu na místo pomocí termokamery za zdí skutečně objevili živočicha. Po dohodě s majitelem vypnuli v domě elektřinu a na vhodném místě opatrně nástrojem pro řezání lepených skel vytvořili díru do sádrokartonu. Z útrob v mezistěně pak šikovně vyprostili mládě kuny lesní,“ řekl k případu tiskový mluvčí ostravských hasičů Jakub Kozák.

Po domluvě s pracovníky Českého svazu ochrany přírody bylo zvíře v jutovém pytli odvezeno na hasičskou stanici. Tam mu požárníci svou péčí dočasně nahradili mámu. Další životní kroky už podnikne na záchranné stanici v Bartošovicích, kde se o něj odborníci postarají.

 

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: