Ostravané si mohou osvojit lavičku. Přispějí tím na dobročinné účely




S velmi netradičním a chvályhodným nápadem přišel ostravský městský obvod Mariánské Hory a Hulváky. Umožní lidem „osvojit“ si lavičku. Ta bude následně označena jménem „osvojitele“. Výtěžek akce poputuje na dobročinné účely.

16 350 korun. Taková je cena jedné z celkem osmnácti laviček, které nabízí městský obvod Mariánské Hory a Hulváky k osvojení. Lavička se bude skládat z kovové konstrukce a dřevěných latí s červeným povrchem.

„Zakoupením“ lavičky na Mariánském náměstí pak lidé přispějí na organizaci dle vlastního výběru. Nabídka bude široká. K dispozici budou organizace starající se o děti, seniory, zvířata, ale také kulturní či sportovní akce. Svou finanční podporou tedy nesníží cenu za rekonstrukci náměstí, ale přispějí na dobrou věc.

„Zájemci o příspěvek ať se ozvou na můj e-mail a napíšou, kterou lavičku chtějí a na jaký účel hodlají věnovat svůj příspěvek. Speciální komise pak návrhy projedná a předloží radě městského obvodu ke schválení,“ popsala proces starostka obvodu Liana Janáčková.

Výsledek jednání a vybraná jména zveřejní městský obvod na svém facebookovém profilu.  


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: