Staré elektro rovná se vstupenka pro dítě zdarma. Ostravská ZOO láká návštěvníky




Přispět k ochraně životního prostředí a zároveň získat volnou vstupenku pro svou ratolest mohou 1. května zájemci o návštěvu ostravské ZOO. Stačí, aby před vstupem odevzdali k recyklaci vysloužilý elektrospotřebič.

Byl pozdní večer, první máj. Večerní máj, byl lásky čas. Těmito slovy začíná známá báseň Karla Hynka Máchy. Svou lásku k přírodě mohou vyznat na první máj také návštěvníci ostravské ZOO. Pokud totiž před vstupem odevzdají vysloužilý elektrospotřebič, přispějí tím k ochraně životního prostředí. Přístroj bude rozebrán a zrecyklován. Jako bonus obdrží volnou vstupenku pro dítě.

„Tradiční akce podporuje správné třídění elektrodpadu, z něhož lze zpětně získat a využít řadu materiálu, a tím také pomáhá chránit přírodu a ohrožené druhy zvířat. Těžba vzácných kovů pro výrobu mobilních telefonů a dalších elektronických zařízení na mnoha místech Země přispívá k devastaci přírodního prostředí a ohrožuje vzácná zvířata,“ uvedla k akci tisková mluvčí zoologické zahrady Šárka Nováková.

Sběr elektroodpadu bude před branami zahrady probíhat od 9 do 17 hodin. Přijímány budou malé i větší elektrospotřebiče. Volná dětská vstupenka bude platit pouze ten den.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: