Ostravu v květnu rozhýbe Český běh žen. Letos se koná už šestý ročník




Unikátní možnost běžet v čistě ženské konkurenci mají zájemkyně o ostravský Český běh žen. Oblíbený běžecký podnik odstartuje 26. května u Fóra Nová Karolina. Ženám bude umožněn výběr z mnoha tratí. Vybere si každá.

Již pošesté se o posledním květnovém víkendu Ostrava stane alespoň na den hlavním městem českého běžeckého sportu. Největší ryze ženský závod v České republice nabídne účastnicím krom šance na překonání sebe sama a množství soupeřek také atraktivní trasu vedoucí centrem metropole Moravskoslezského kraje.

„Protože je nás čím dál víc, museli jsme letos přistoupit ke změnám na startu, aby se všechny běžkyně mohly pohodlně rozběhnout. Startovat se bude stejně jako loni z Námětí Biskupa Bruna u obchodního a zábavního centra Fórum Nová Karolina, ale poběží se opačným směrem,“ komentoval letošní ročník ředitel závodu Oldřich Zvolánek.

Závodnice poběží kolem Nové radnice, přes Komenského sady, ale také po obou stranách řeky Ostravice. Podle organizátorů bude trasa příjemnější a ne tak klikatá jako v minulosti.

Na výběr budou distance 2,5 km, 5 km a královská desítka. Nejkratší trasu bude možné absolvovat i v rámci populárního Nordic Walkingu.

Každá závodnice se může těšit na funkční účastnické tričko, dárkovou tašku, výsledkový servis, pitný režim, fotku ze závodu, pamětní medaili a e-diplom. K tomu všemu přibyde i profesionální rozcvička před závodem. Startovné ve výši 490 korun lze uhradit do 20. května, ovšem pouze registrace do 10. května zajistí účastnicím vlastní jméno na startovním čísle.

Loni se závodu zúčastnilo 1987 žen a další téměř tisícovka dětí s rodiči.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: