FOTO: Ostravští policisté se vyfotografovali s Kajínkem, fotka na sítích vzbudila rozruch



 23. 03. 2018

Ostravští policisté využili příležitosti a zvěčnili se s doživotně odsouzeným vrahem Jiřím Kajínkem, kterého omilostnil prezident Miloš Zeman. Fotografie uveřejněná na sociálních sítích však způsobila rozruch a policie oficiálně chování svých kolegů v uniformách odsoudila.

"Úlovek" v podobě fotky s doživotně odsouzeným vrahem, který se dostal na svobodu díky milosti prezidenta, umístil na Instagram jeden z ostravských policistů. Podle příspěvku na sociální síti se s Kajínkem policisté vyfotografovali při dopravní kontrole.

"Fotografie zachycuje policisty Městského ředitelství policie Ostrava," potvrdila mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková. 

A policie se oficiálně od nápadu svých kolegů distancovala. "S jednáním policistů nesouhlasíme, jednání vnímáme jako ohrožení profesní cti," řekla policejní mluvčí.

Událost nyní prošetřuje odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. "Mimo jiné jsou zjišťovány okolnosti vzniku a zveřejnění této fotografie. V případě zjištění protiprávního jednání policistů bude věc postoupena řediteli Městského ředitelství police Ostrava k přijetí opatření," dodala Holčáková. 

Jiří Kajínek byl odsouzen v roce 1998 na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Kromě příapdu samotného se pak do paměti lidí zapsal svý útěkem o dva roky později z přísně střežené Mírovské věznice. 

Po dalších sedmnácti letech ve vězení se dočkal vloni v květnu svobody, když mu udělil milost prezident Miloš Zeman. Celkem si Kajínek odpykal ve vězení 23 let. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: