FOTO: Milovníci modelů i papírových vystřihovánek se potkají na výstavě v Ostravě



 20. 03. 2018

Stovky modelářů a autorů papírových „vystřihovánek“ z České republiky, ale také ze Slovenska a Polska očekávají v sobotu  organizátoři 14. ročníku mezinárodní výstavy papírových modelů „Papír Show Ostrava 2018“. Koná se počtvrté na stejném místě - v prostorách Základní školy Bohumíra Dvorského v Ostravě-Bělském lese.

"Jde opět o největší výstavu papírových modelů v regionu severní Moravy a Slezska. Letos se koná také jako Mistrovství České republiky v kategorii Pásová technika," uvedl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. 

Vedle celkově více než tisícovky nejrůznějších propracovaných modelů budou uvnitř vystaveny mnohdy velmi věrné modely zásahové techniky hasičů - odhadem nejméně dvě stovky papírových výrobků různých velikostí od malých i velkých kutilů. 

"Hasiči opět akci podpoří vystavenou skutečnou technikou na ploše u školy. Během sobotního dopoledne hasiči představí kontejnerový automobil KA Scania G 440 6x6 s rukou Fassi, sbor dobrovolných hasičů Krmelín moderní dopravní automobil pro devět osob DA MB Sprinter 4x4," dodal Kůdela. 

Hasiči věnují i ceny pro nejlepší modeláře. Oceněním letos budou rodinné vstupenky do Hasičského muzea města Ostravy a několik knížek Hasičských pohádek. 

Soutěžní výstava otevřena v sobotu 24. března a to od 9 do 14 hodin - i sdoprovodným programem a vystavenou technikou venku, včetně té hasičské.Výstava je prodejní. "Zájemci si zde budou moci koupit některé papírové modely a modelářské potřeby," dodal mluvčí hasičů. 

Vstup pro dospělého činí 30 korun, pro děti je poloviční. Je možné využít rodinné vstupné za 60 korun.  


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: