VIDEO: Na D1 bouraly dva kamiony a pět aut, několik vozů hořelo. Šest lidí je zraněných



 19. 03. 2018

Hromadná nehoda sedmi aut z toho dvou kamionů zablokovala v pondělí ráno dálnici D1 na 332. kilometru ve směru na Olomouc. Na místě bylo šest zraněných.

Dva polské kamiony a pět osobních aut havarovalo po sedmé hodině ráno na 332. kilometru dálnice D1 u obce Kujavy na Novojičínsku, ve směru na Olomouc.

Bezprostředně po ranní nehodě začal hořet polský kamion, vezoucí plechy. Oheň poškodil i návěs druhého polského kamionu, vezoucího gastronomické technologie, a také dvě osobní auta Peugeot Partner a Škoda Superb.

„Hasiči již vozidla uhasili a nyní přečerpávají ze zmíněného poškozeného kamionu naftu z palivových nádrží do náhradních nádob,“ uvedl dopoledne Kůdela.

„Do zdravotnických zařízení bylo odtud odvezeno - podle aktuální informace velitele hasičského zásahu – celkem šest osob,“ informoval mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Záchranáři ošetřovali pět mužů a jednu ženu. "Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jejich zranění se v době zásahu zdravotníků jevila jako středně závažná, uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl. 

"Muži středního věku utrpěli poranění v oblasti hrudníku, zad a v jednom případě lékař zjistil známky duševního otřesu po události. Třiačtyřicetiletá žena byla zraněna v oblasti hlavy," dodal Humpl s tím, že zranění byli transportováni do ostravské Fakultní nemocnice. "Účastníci byli předáni na urgentním příjmu, úrazové a interní ambulanci," upřesnil.    

Celkovou předběžnou škodu pouze v souvislosti s požárem odhadl vyšetřovatel hasičů na 3 miliony korun, další škody si vyžádá nehoda samotná.

Ostravští specializovaní hasiči následně odstraňovali havarované vozy. „Předpoklad vyčištění dálnice od následků nehody hasiči je ve 12:10,“ dodal Kůdela krátce před polednem.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: