FOTO: Zloděj sebral seniorce v ordinaci kabelku, v ní měla kartu i PIN. Přišla o 80 tisíc



 22. 02. 2018

Odložená kabelka zlákala zatím neznámého chmatáka, který si jí přivlastni la společně s ní i platební kartu, u které měla majitelka kabelky i PIN. Zloděj pak neváhal vybrat z účtu 80 tisíc korun. Nyní po něm pátrá policie.

Jak je důležité dávat si pozor na své věci a nemít PIN v blízkosti platební karty, se přesvědčila 77letá seniorka z Ostravy. Při návštěvě lékaře si 5. ledna odložila pravděpodobně v ordinaci kabelku, která záhy zmizela.

Během tří dnů pak někdo z jejího účtu vybral z bankomatů v Brušperku a Ostravě dohromady 80 tisíc korun.

Seniorka s přitom nebyla schopna vybavit, jak ke krádeži mohlo dojít. „I samotnou krádež oznámila mnohem později,“ uvedla mluvčí policie Moravskoslezkého kraje Gabriela Holčáková.

„Událost nesvěřila ani svým blízkým, až následně zdravotní sestře, která ihned iniciovala kroky k zablokování užití platební karty. I přes uvedené se způsobená škoda pohybuje v řádech desítek tisíc korun,“ dodala mluvčí policistů.

Policistům se podařilo získat fotografie muže, který peníze z bankomatu vybíral. Ten se u bnakomatu snažil maskovat šátkem přes obličej. „Žádáme svědky, kteří poznají muže na fotografiích, aby nás kontaktovali na lince 158,“ vyzvala policejní mluvčí s tím, že zloději hrozí až na pět let vězení.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: