VIDEO: Řidič pronásledoval jiný vůz, pak zablokoval autem cestu v tunelu




Jako v akčním filmu si mohla připadat rodinka z Brněnska, vracející se z dovolené. Od hranic s Polskem je pronásledoval jiný vůz, jejich šofér se je pak pokusil zastavit i zablokováním Klimkovického tunelu.

Bezesporu nepříjemným zážitkem skončila pro mladou rodinu z Brněnska cesta ze zahraniční dovolené. 

Když v noci přejeli ve svém Opelu hranice s Polskem, povšiml si jeho řidič volkswagenu golf, které se na něj začalo „lepit“ zezadu a zároveň střídavě rozsvěcelo a zhasínalo dálková světla. 

Pak šofér i najížděl k vozu odstavným pruhem zprava, po nějaké době se ale vůz  ztratil z dohledu. 

Rodina tak dál pokračovala v cestě po D1 směrem k domovu. U Klimkovického tunelu je ale čekalo další překvapení. 

Před tunelem je golf znovu dojel, předjel a zařadil se těsně před něj. V tunelu se pokusil šofér golfu pronásledovaný vůz zastavit. 

"Zaparkoval v tunelu šikmo přes levý a pravý jízdní pruh a donutil mladou rodinu zastavit. Poté z auta vystoupil a začal vozidlo Opel obcházet, čehož pětatřicetiletý řidič využil a z místa ujel. Zastavil se až u nejbližší policejní služebny, kde celou věc oznámil," uvedla mluvčí policie v Moravskoslezském kraji Lenka Sikorová. 

Policisté následně zjistili, že si agresivní muž pronásledované auto vybral omylem. ´"Automobil, který pronásledoval původně, se mu ztratil z dohledu a toto vozidlo zaměnil s dříve pronásledovaným," vysvětlila mluvčí policie. 

Kriminalisté již muže obvinili z vydírání, za který mu hrozí až osm let za mřížemi.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: