FOTO: Pětapadesátimetrový žebřík zachránil muže z hořící bytu v 8. patře



 28. 11. 2017

Požár bytu v osmém patře hotelového domu Hlubina v Ostravě krotili v úterý hasiči. Ti museli evakuovat čtyřiadvacet lidí, jednoho přímo z hořícího bytu. Čtyřiatřicetiletý muž utrpěl popáleniny a nadýchal se kouře.

Plameny zachvátily jeden z menších bytů v osmém patře hotelového domu Hlubina v Ostravě - Hrabůvce. Hasiči k požáru vyjeli v úterý po půl třetí odpoledne. Hasiči museli na záchranu využít i nejdelší žebřík v kraji, který měří pětapadesát metrů.

"Hasiči evakuovali celkem 24 osob z osmého a devátého patra, pro zraněného muže z hořícího bytu vystoupal koš automobilového žebříku," uvedl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. 

Oheň dostali hasiči pod kontrolu zhruba za půl hodiny, čtvrthodinu jim zabralo dohašování. "Na odvětrávání poškozeného bytu i chodby použili přetlakový ventilátor, v permanenci byla také termokamera. Obyvatelé bytů v devátém patře se již mohli vrátit do svých domovů," nastínil další průběh mluvčí hasičů. 

Škoda na zcela zničeném bytě, včetně vchodových dveří a oken, byla odhadnuta na 50 tisíc korun. "Příčina vzniku požáru je v šetření," dodal Kůdela. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: