VIDEO: Mladíci se zeptali, kolik je hodin. Pak zaútočili pěstmi a kopanci




Policisté hledají tři zhruba dvacetileté mladíky, kteří v Ostravě nedaleko nákupního centra Forum Nová Karolina napadli o něco mladší dvojici. Nejprve se optali, kolik je hodin, pak však zaútočili pěstmi a kopanci a obětem sebrali, co se dalo. Hledanou trojici zachytily kamery.

Nevinný dotaz na aktuální čas se ukázal být pouhou záminkou trojice dvaceti až pětadvacetiletých výtržníků, kteří si v úterý 5. září po osmé hodině večer vyhlédli o něco mladší dvojici v altánku nedaleko obchodního centra Forum Nová Karolína, poblíž náměstí Biskupa Bruna.

"Dvojici obestoupili a po otázce na aktuální čas udeřil jeden z nich mladíka do obličeje a následně mu vzal z hlavy jeho čepici," popsal úvod konfliktu mluvčí policie Moravskoslezského kraje Richard Palát.

Dvojice se proto před násilníky dala na útěk. Mladší z nich ale upadl, čehož jejich pronásledovatelé využili a uštědřili mu několik kopanců. Také jim sebrali basketbalový míč, botu a dioptrické brýle.

"Celkově způsobili poškozeným škodu odcizením vyčíslenou na částku téměř pět tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na deset let," dodal Palát. 

Útočníky zachytily kamery, policie žádá svědky o pomoc
Hledanou trojici však zachytily pouliční kamery. A policisté, kteří záznamy v pátek uveřejnili, by uvítali svědectví lidí, jenž mladíky viděli. 

"První muž je ve věku zhruba dvaceti let, vysoký přibližně175 centimetrů, vlasy má černé, česané dozadu, střední délky. Oblečen byl do trika s dlouhým rukávem světlé barvy, v přední dolní části je polovina trika černá, zadní část trika byla celá světlé barvy, dále má oblečené tmavé upnuté kalhoty a na nohou má boty červené barvy," popsal podobu prvního z nich mluvčí policie.  

Druhý z mladíků vypadal až o pět let starší, a také mohl být až zhruba o pět centimetrů vyšší. Měl také černé vlasy, po stranách vystříhané, jinak česaní na stranu. 

"Na obličeji měl výrazné kotlety přecházející do bradky," dodal k podobě druhého hledaného mluvčí policie. Tento útočník byl blečen do černé bundy s kapucí, tmavě modrých místy prošoupaných riflí a sportovní obuvi černé barvy s bílou podrážkou,

Třetí z nich vypadal rovněž na stáří dvacet až pětadvacet let a obdobné výšky, jako druhý hledaný. Rovněž účes měl obdobný, stejna jako bundu. Ta jen měla na ramenou a na kapuci maskáčový vzor hnědé barvy a jinak měl kalhoty šedé barvy a sportovní tenisky černé barvy s bílou podrážkou.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: