Řidič tramvaje se zastal cestující, hněv násilníka se pak otočil proti němu



 07. 08. 2017

Spor muže se ženou v tramvaji chtěl uklidnit řidič tramvaje v Ostravě. Když však mladíka, jenž ženu atakoval napomenul, zaměřil svou pozornost dvaadvacetiletý cestující právě na řidiče. Nejdříve ho zasypal nadávkami a pak mu vyhrožoval železnou tyčí. Poté i se ženou, které se řidič zastal, agresor odešel.

K incidentu, který nyní vyšetřuje policie, došlo v neděli kolem šesté hodiny ráno v Ostravě - Zábřehu na zastávce Palkovského. Řidičovi tramvaje linky číslo 17 se nelíbilo chování dvaadvacetiletého cestujícího ve sporu se ženou a tak zastavil a rozhodl se mladého muže napomenout. 

Mladík si to ale nechtěl nechat líbit. Po návratu řidiče do kabiny se násilník zaměřil právě na něj.  "Muž jej měl nejprve vulgárně oslovit i s verbální pohrůžkou, načež měl vůči řidiči manipulovat kovovou tyčí. Z místa činu nato 22letý muž odešel spolu se ženou. Poškozený nebyl zraněn," uvedla mluvčí policie v Moravskoslezském kraji Gabriela Holčáková.

Přivolaným policistům se následně podařilo mladíka vypátrat a zadržet. "Ten využil svého práva a k věci nevypovídal," dodala mluvčí policie.

A policisté by v souvislosti s vyšetřováním případu uvítali i pomoc svědků, kteří v tramvaji v neděli ráno také cestovali.

"Žádáme případné svědky, kteří dosud nekomunikovali s policisty, aby tak učinili na telefonním čísle 974 728 201 obvodního oddělení policie Vítkovice," vyzvala mluvčí policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: