Návštěvníci Ladné Čeladné pomohou díky chytré aplikaci postiženým pouhou chůzí



 05. 08. 2017

Užít si skvělou muziku, okolní přírodu a k tomu přispět na dobrou věc mohou hosté hudebního festivalu v srdci Beskyd. Vychozené a vytancované body budou převedeny na peníze, ze kterých spolek zaplatí vybavení pro rehabilitaci hendicapovaných děti.

Přes den túra po horách, večer hurá na parket. I tak může vypadat program návštěvníka hudebního festivalu Ladná Čeladná, který se právě koná v samém srdci Beskyd.

Lidé navíc mohou prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem (o aplikaci jsme psali také zde) vyšlapat nebo vytancovat body, které Nadace ČEZ převede na peníze a daruje spolku Voltiž Duha, který připravuje hendikepované děti na paravoltižní závody.

Paravoltiž je jednou z rehabilitačních metod využívající koně a je přizpůsobená jedinci se zdravotním znevýhodněním. Paravoltižér vykonává pod zdravotním dozorem na nesedlaném koni podle svých možností gymnastické cviky, které vedou k rozvoji a zdokonalování jeho pohybových schopností, celkové motoriky a koordinace. Cílem cvičení by mělo být také zvyšování sebevědomí cvičenců a jejich motivace k dalšímu zlepšování.

Zdroj: www.cjf.cz

„Hendikepovaným dětem z Karvinska a Těšínska nakoupíme za vysportované peníze dresy a zajistíme přepravu koně na jednotlivé závody,“ sdělila předsedkyně spolku Karolína Pachotová.

„Cvičení na koni pomáhá tělesně postiženým hlavně v koordinaci, zlepšuje jejich kondici a celkové zdraví,“ vysvětlila Pachotová.

Festival Ladná Čeladná pořádá produkční tým Colours of Ostrava již potřetí. Akce je koncipována tak, aby zde kromě hudebního programu našly vyžití také děti, a mohly se tak společně bavit celé rodiny.

„Jsem rád, že můžeme naše občany i lidi z celého regionu pozvat na opravdu kvalitní hudbu a zábavu. Pokud k tomu navíc pomůžeme dobré věci, budu mít opravdu velkou radost,“ řekl starosta Čeladné Pavol Lukša, který nad festivalem převzal záštitu.

Na akci vystoupí například hudebníci Pokáč, Ivan Mládek, Emma Smetana nebo britská kapela Skinny Lister.

ČTĚTE TAKÉ: Chudé děti v Africe, vdovy po záchranářích i opuštěné děti získají dary z Colours


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: