Plavkyni bodla v závodě vosa, policista ji vytáhl z vody, ale upadla do bezvědomí



 30. 07. 2017

Pro osmnáctiletou plavkyni skončily závody předčasně poté, co ji ve vodě bodla vosa. Stihla si ještě přivolat pomoc, pak však upadla do bezvědomí a měla potíže s dýcháním. Mladá plavkyně proto skončila v ostravské fakultní nemocnici.

Plavecké závody na Těrlické přehradě skončily v sobotu kolem 13. hodiny neočekávaným dramatem, když osmnáctiletou plavkyni ve vodě bodla vosa a bouřlivá alergická reakce na sebe nedala dlouho čekat. Dívka stačila ještě zvednutím ruky a zavoláním zalarmovat pomoc, pak se však začala nořit do vody.

"Osmnáctiletá plavkyně byla vosou bodnuta při plaveckých závodech, její alergická reakce byla bouřlivá. Zakrátko u ní došlo k poruše vědomí a vážným dechovým obtížím,"  uvedl mluvčí Zdravotnické záchrané služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Do vody pro ni skočil hlídkující policista. "Plaval k ženě, tato se začala ponořovat. Dívku policista vytáhl nad hladinu, tato ještě sdělila, že byla zřejmě bodnuta hmyzem. Nato již nereagovala na podněty," uvedla mluvčí policie v Moravskoslezském kraji Gabriela Holčáková.

Dívka byla policisty přepravena na palubu služební lodi, kde jí poskytli pomoc a lodí ji přepravili na břeh. Další pomoc plavkyni poskytli záchranáři.

"První pomoc na břehu poskytovala postižené přítomná zdravotnice, následně pak posádky zdravotnické záchranné služby. Pacientce zajistily žilní vstup a zasahující lékař ihned zahájil podávání potřebných léků," dodal mluvčí záchranářů.

Poté, co se podařilo stav zlepšit, byla postižená vrtulníkem přepravena na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.                            

Moravskoslezští záchranáři zasahovali od začátku letní sezóny již u desítek pacientů s alergickou reakcí na bodnutí hmyzem. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: