Při požáru v Porubě uhořel člověk. Ženu s těžkým zraněním odvezli záchranáři



 27. 07. 2017

Jeden lidský život, těžké zranění 41leté ženy a škodu za 150 tisíc si vyžádal tragický večerní požár v bytě v Ostravě Porubě. Vyšetřovatelé stále zjišťují, co ohni předcházelo.

Ve středu 26. července večer zasahovali hasiči a záchranáři u tragické události v Ostravě Porubě. Při požáru zemřel člověk.

„Před dvaadvacátou hodinou vyrazily na místo dvě jednotky z Poruby a Zábřehu s cisternami a výškovou technikou,“ sdělil mluvčí hasičů Jakub Kozák s tím, že v době příjezdu první jednotky se v hořícím bytě nacházeli dva lidé.

Hasiči podle slov mluvčího vnikli dovnitř, kde našli jednu usmrcenou a jednu těžce zraněnou osobu – tu z bytu zachránili a ihned předali přivolaným záchranářům.

„Ošetřovali jsme 41letou ženu, která utrpěla popáleniny na devadesáti procentech těla,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl a dodal, že postižená byla následně v umělém spánku transportována na popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice. Její stav byl podle mluvčího v době předání kritický.

„Oheň jsme zlikvidovali krátce před třiadvacátou hodinou, majetkovou škodu znalec vyčíslil na 150 tisíc korun,“ doplnil Kozák.

Příčiny požáru policisté ve spolupráci s hasiči vyšetřují.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: