Turistka v Beskydech se zřítila do dvacetimetrové strže, letěl pro ni vrtulník



 26. 07. 2017

Dvaašedesátiletá žena spadla do přibližně 20 metrů hluboké strže u Satinských vodopádů v Moravskoslezských Beskydech. Pro vážně zraněnou přiletěl i vrtulník z Ostravy, protože místo, kam dopadla bylo pro záchranáře špatně dostupné.

Do dvacetimetrové hloubky u Satinských vodopádů nedaleko Malenovic se zřítila dvaašedesátiletá žena ve středu před polednem.

Neštěstí se přihodilo poté, co žena na výletě zakopla a následně spadla ze srázu. Utrpěla přitom vážné poranění hlavy a ruky.

"Zranění vyžadovalo urgentní lékařské ošetření, "uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Místo úrazu na dně strže však bylo pro záchranáře s technikou nedostupné. "Museli k postižené dojít pěšky a zajistili prvotní ošetření. Pomocí vyprošťovacího rámu pak pacientku přesunuli na blízkou rovnou plochu, kde pokračovali v ošetření," popsal záchranou akci Humpl.

Vrtulník záchranářů z Ostravy přilétl i s vybavením pro práci v podvěsu, pomocí něhož byli k ženě dopraveni letečtí záchranáři.

"Uložili ji do vakuové matrace a po dalším lékařském ošetření připravili k transportu," dodal mluvčí s tím, že zraněnou letecky přepravili na urgentní příjen ostravské fakultní nemocnice.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: