Popíjení alkoholu v ostravském paneláku skončilo vraždou a požárem



 22. 06. 2017

Ve vraždu vyústila rozepře dvou mužů v ostravských Vítkovicích. Ti se nepohodli v úterý večer poté, co spolu popíjeli alkohol. Ten však mezi dvojicí vyvolal spory, které jeden z mužů vyřešil několika bodnořeznými ranami. Následně v bytě propukl oheň, při jehož hašení bylo v bytě nalezeno mrtvé tělo.

Potyčka se strhla ve Vítkovicích v úterý kolem dvacáté hodiny.  "Dle námi zjištěných informací měli muži společně konzumovat alkohol, kdy poté došlo ke slovní rozepři a vzájemné fyzické potyčce. Obviněný pak ve vzrůstající agresivitě zakončil útok atakem poškozeného nožem. Oběti bylo způsobeno několik bodnořezných ran, na jejichž následky zamřel," uvedla k případu mluvčí policie Moravskoslezského kraje Lenka Sikorová.

Následně v bytě za dosud nevyjasněných okolností propukl požár. Právě při jeho hašení byl otělo mrtvého muže v bytě nalezeno. 

"Tělo poškozeného bylo přibližně okolo půl desáté hodiny večerní nalezeno při hasebních pracích, jako bezprostřední příčiny smrti byly stanoveny řezná a bodná zranění," dodala mluvčí policie.  

Policisté několik hodin po činu zadrželi podezřelou osobu

Dopadení podezřelého na sebe nenechalo dlouho čekat. Policisté jej dopadli pár hodin po činu.  "Včerejšího dne jsme zahájili trestní stíhání  čtyřiačtyřicetiletého muže jako obviněného ze zvlášť závažného násilného trestného činu," uvedla ve čtvrtek Sikorová.

Kriminalisté totiž už brzy ráno přišli na stopu, která je záhy přivedla k podezřemu. Toho během středy vyslýchali a v závěru dne jej také obvinili z vraždy. 

"Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. K pachateli můžeme uvést, že již měl kriminální minulost násilného charakteru," prozradila policejní mluvčí.

Jelikož se tohoto činu obvivěný dopustil zvlášť surovým způsobem, může být odsouzen na patnáct až dvacet let nebo potrestán výjimečným trestem.

"Příčiny požáru jsou stále v šetření našich kriminalistů, pracujeme s verzí úmyslu i nešťastné okolnosti." dodala mluvčí policie.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: