Kamion vytlačil minibus ze silnice, osmiletou cestující odvezli záchranáři




Na Opavské ulici v Ostravě se řidič kamionu nevěnoval řízení tak, jak by měl a vytlačil kolemjedoucí Renault na trávník mezi silnicí a kolejištěm. Řidič kamionu ohrozil čtrnáct lidí, osmiletá dívka skončila v péči lékařů. Šoférovi nyní hrozí až pět let ve vězení.

Ve středu kolem půl páté odpoledne na Opavské ulici vytlačil padesátiletý řidič kamionu vytlačil projíždějící auto na trávník mezi silnicí a kolejištěm.

„Řidič nákladního vozu nesledoval situaci v provozu, zejména pak v levém jízdním pruhu, přičemž při přejíždění do levého jízdního pruhu ohrozil v místě jedoucí vůz značky Renault,“ řekla mluvčí policistů Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková.

Komisaři prověřují ohrožení čtrnácti cestujících v minibusu renault. „Osmiletá zraněná pasažérka byla z místa nehody převezena do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Policisté žádají svědky nehody, aby pomohli s vyšetřováním. „Žádáme ostatní řidiče a kolemjdoucí, aby nás kontaktovali na lince 158. Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala mluvčí.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: