Policisté hledají muže, který se v Ostravě pokusil znásilnit ženu, podrápala mu obličej




Útočník si ženu vyhlédl už v ostravské tramvaji. Znásilnění zřejmě zabránil náhodný svědek, který slyšel její volání o pomoc. Policisté nyní podle záznamu z kamer násilníka hledají, na místě činu ztratil sluneční brýle a poznávacím znamením jsou i zranění v obličeji od napadené dívky.

Násilník se pokusil v Ostravě-Třebovicích znásilnit šestadvacetiletou dívku. Cestoval s ní v noci na 26. května tramvají číslo 4, kam žena nastoupila v centru města, když se vracela domů z práce.

Pak vystoupila na zastávce Zahrádky a muž šel za ní. „Žena se snažila místo co nejrychleji opustit, nicméně muž ji oslovil, posléze nabízel peníze za to, aby se obnažila,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Oběť veškeré nabídky odmítala, načež byla napadena. Násilník ji chytil a táhl přes Sjízdnou ulici. Žena se bránila, snažila se vymanit a upadla.

„Ani toto ho nepřimělo upustit od jednání, dívku držel a dokonce táhl za vlasy k místu, kde ji povalil a snažil se ji obnažit. Oběť pokračovala v obraně, k pohlavnímu styku zřejmě nedošlo díky aktivnímu zásahu svědka,“ uvedla mluvčí.

Třiatřicetiletý kolemjdoucí totiž slyšel volání o pomoc a vyrazil k místu, odkud ho slyšel. Na násilníka promluvil, ten se zalekl a utekl. Zachránce pak pomohl zraněné a otřesené ženě a zavolal na tísňovou linku.

Policisté nyní žádají o pomoc při hledání útočníka. „Neznámý muž utrpěl krvácející zranění v obličeji, zřejmě tržnou ránu nad levým obočím a rovněž byl poškrábaný na tváři,“ uvedla Holčáková.

Podle svědků měl oblečení od krve. Na místě ztratil sluneční brýle, které jsou nyní v rukou policie. Ta po muži pátrá i na základě záznamu z kamer v ulicích.„Byl štíhlé postavy, vysoký asi 175 – 180 centimetrů, ve věku 30 – 35 let, krátce střižených černých vlasů,“ popsala mluvčí.

Oblečené měl modrý rifle a hnědou bundu. Tu měl rozepnutou a pod ní triko se světlým, možná bílým, nápisem na hrudi. Boty měl tmavé. Mluvil česky, bez přízvuku.

„S obětí měl cestovat tramvají číslo 4 směr Martinov, nastoupil zřejmě na ulici 28. října mezi zastávkami Mariánské náměstí a Hulváky, a to ještě v posledních minutách dne 25. května a rovnou si sedl k oběti,“ doplnila mluvčí.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: