Dělník při těžbě dřeva v Beskydech utrpěl vážný úraz hlavy. Letěl pro něj vrtulník



 23. 05. 2017

K vážnému poranění hlavy a mozku lesního dělníka došlo v pondělí při těžbě dřeva v lese na Vsetínsku. Ke zraněnému letěla helikoptéra se zdravotníky z Ostravy. V ten stejný den vrtulník z Ostravy spěchal i k dalším dvěma vážným úrazům.

Velmi vážný úraz hlavy a mozku utrpěl v pondělí na svahu Beskyd na Vsetínsku lesní dělník při těžbě dřeva. Na pomoc mu spěchal vrtulník se zdravotníky z Ostravy.

"Jednalo se o pracovníka v lese, který při těžbě dřeva utrpěl vážné poranění hlavy a mozku," uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Záchranáři museli vážně zraněného uvést do umělého spánku a připojit k přístrojem řízené ventilaci. "Ze zalesněného terénu byl snesen k vrtulníku a po dalším ošetření letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice," dodal mluvčí záchranářů.

V ten stejný den odpoledne pak zasahovali ostravští záchranáři také na Novojičínsku, a to u muže se střelným poraněním. "Pacienta v přímém ohrožení života ošetřovala posádka rychlé lékařské pomoci a letečtí záchranáři," dodal Humpl s tím, že pacient opět zamířil do Fakultní nemocnice v Ostravě, stejně jako třetí pondělní případ. 

Před osmnáctou hodinou srazilo auto osmiletého chlapce v Orlové. "Dítě utrpělo poranění v oblasti trupu, chlapec byl ale při vědomí a se záchranáři komunikoval," dodal Humpl. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: