FOTO: Zvědavý poník spadl do výkopu, vytahovat ho museli hasiči



 22. 05. 2017

Hasiči zachraňovali poníka z výkopu pro vodovod. Do díry sice vlezl v širším místě díry, jenže pokračoval dál a dál, až jej úzké stěny zcela uvěznily. Nemohl ani vycouvat, ani se nijak jinak osvobodit. Správný směr mu nakonec museli ukázal hasiči, kteří zvíře vyvedli.

Poník zůstal uvězněný ve výkopu na nový vodovod v Sedlišti. Do jeho vysvobození se pustili moravskoslezští hasiči z Frýdku-Místku o místní dobrovolní hasiči.

„Zvědavý poník předtím slezl do širší části výkopu pro vodovodní přípojku a pomalu dokráčel až do zúženého místa. Dešťová voda zde byla jen na dně. Otočit nešlo, couvat jej nenapadlo,“ popsal situaci mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Nasměrovat zvíře do širší části proto museli právě hasiči.

„Pomocí jemného táhnutí za ohon a opatrného tlačení prázdnou hasičskou hadicí B se ho hasičům podařilo nacouvat zpět do rozšířené části výkopu, kde se otočil a poté bez jakýchkoli následků odběhl na další chutnou pastvu,“ vysvětlil Kůdela.

Hasiči počítali i s variantou, že by poník sveřepě couvat odmítal. „Byli domluveni s obsluhou bagru, že rozšíří výkop před poníkem,“ ujasnil mluvčí.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: