VIDEO: Podvodníci v Ostravě na cizí doklady uzavřeli smlouvu, získali mobily



 15. 02. 2018

Opilý pětadvacetiletý mladík v Ostravě ztratil peněženku s doklady a platební kartou. Věcí se zmocnil zatím neznámý muž se dvěma ženami, Namísto vrácení je však spolu se dvěma ženami zneužil k uzavření smluv s telefonním operátorem, díky čemuž si přisvojili i mobilní telefony, na které se smlouvy rovněž vztahovaly. Po podvodníkovi pátrá policie.

Na říjen loňského roku zřejmě nikdy nezapomene pětadvacetiletý mladík z Ostravska. V opilosti ztratil osobní doklady a peněženku s platebními kartami a hotovostí. Toho zneužil neznámý muž se dvěma ženami, po nichž policisté v současnosti pátrají.

Místo toho, aby podvodník věci vrátil jejich majiteli, uzavřel na základě nalezených dokladů několik smluv s telefonními operátory. Součástí transakce bylo i osobní vyzvednutí mobilních telefonů na pobočkách operátorů v ostravském nákupním centru. S neprávem přivlastněnými platebními kartami pak provedl několik bezkontaktních plateb. Celkem způsobil škodu přesahující částku 14 tisíc korun.

„Policisté po přijetí oznámení zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečin podvodu. Hledají dvě ženy a jednoho muže. Dle zjištění měla mít jedna z žen, tmavovlasá, výrazně poškozený, tmavý chrup,“ uvedl Richard Palát, mluvčí ostravské policie.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli jakkoli pomoct v dopadení hledaných osob, aby se ozvali na bezplatnou linku 158 nebo na služební telefonní číslo 974 725 651.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: