V Ostravě se syntetickým konopím přiotrávilo už šest lidí, pět z nich je v nemocnici



 12. 09. 2018

Po pondělních zásazích u tří lidí otrávených syntetickým canabinoidem, z nichž jeden muž zemřel, vyjížděli záchranáři i v úterý k dalším dvěma lidem intoxikovaným drogami.

Před sedmnáctou hodinou obdrželi záchranáři výzvu k zásahu u čtyřiapadesátiletého muže. "Muž jevil známky poruchy vědomí, podle informací, které byly zasahujícímu týmu sděleny, měl postižený užívat marihuanu a navíc požívat i další, neznámou látku," uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl s tím, že pacient skončil na urgentním příjmu ostravské Městské nemocnice.

Do stejného zdravotnického zařízení předával lékařský týmzáchranářů i dalšího, sedmatřicetiletého muže, k němuž byla záchranná služba, rovněž v Ostravě, volána jen o hodinu později.

"I v tomto případě byl na pacientovi jasně patrný vliv psychotropní látky, podle volání na tísňovou linku u něj měly rovněž probíhat křeče. Pacienta se známkami po injekčním užívání drog, ale zároveň přiznávajícího kouření další látky, museli záchranáři ošetřit v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté předat kolegům v nemocnici," dodal mluvčí záchranářů. 

Po původu drogy pátrá policie. Podle vyšetřovatelů může být dávek dnebezpečné drogyv oběhu tisíce. 

Syntetická náhražky marihuany, možná i v kombinaci s alkoholem, zapříčinila už v pondělí smrt dvaatřicetiletého muže v Ostravě. Jeho o čtyři roky starší známý pak skončil ve vážném stavu v nemocnici. Tam skončil už po poledni také patnáctiletý chlapec, který po vykouření "jointu" trpěl halucinacemi a dezorientací. U všech policie nalezla podobný balíček s drogou (o tom jsme psali zde).


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: