Sobota ve znamení nostalgie. Historická vozidla svezou cestující k dolu Michal



 14. 09. 2018

Den evropského dědictví budou nejen v Ostravě slavit také v letošním roce. Dopravní podnik si pro tuto příležitost připravil speciální akci. Vypraví historická vozidla, která pojedou od hlavního nádraží až k dolu Michal. V něm bude připravena prohlídka.

Z hlavního nádraží do Michálkovic a zpět pojedou v sobotu historická vozidla ostravského dopravního podniku. Připraveno je celkem pět zpátečních jízd, které cestující dovezou až k dolu Michal. V tom je pro zájemce připravena prohlídka za zvýhodněnou cenu.

„Akce je pořádána ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Kroměříži. Důl Michal bude zpřístupněn za snížené vstupné 50 korun. Jednotlivé prohlídky areálu začínají v 9, 11, 13 a 15 hodin,“ popisovala mluvčí dopravního podniku Karolína Rycková.

Projížďka povede z hlavního nádraží přes most Pionýrů a zoologickou zahradu až do Michálkovic. Ve směru do Michálkovic spoje nezastavují na zastávkách Stadion Bazaly a Jaklovecká.

Jízdné stojí 30 korun pro dospělé a 15 korun pro děti.

Z hlavního nádraží budou spoje odjíždět v 8:26 a dále vždy přesně po dvou hodinách až do 16:26. Na poslední spoj už nenavazuje prohlídka dolu. V Michálkovicích jsou odjezdy plánované na 9 až 17 hodin, taktéž vždy po dvou hodinách.

Jízdenky se kupují u průvodčího ve voze. Předplatní jízdenky se na tuto akci nevztahují.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: