Revizoři v ostravské MHD za týden chytili skoro tři tisíce černých pasažérů



 09. 02. 2018

Velký zátah na nepoctivé cestující na přelomu ledna a února připravili ostravští revizoři a asistenti přepravy. Bez jízdenky kontrola během týdne nachytala téměř tři tisíce cestujících.

První velká akce asistentů přepravy společně s přepravními kontrolory, nebo-li revizory, odhalila tisíce cestujících bez jízdenky. A to během jediného týdne, od 29. ledna do 2. února. Byl to první společný velký "zátah".

"Asistenti a revizoři za týden zkontrolovali více než 32 tisíc cestujících v centru Ostravy. Bez platného jízdního dokladu přistihli bezmála tři tisíce lidí," uvedla mluvčí ostravského dopravního podniku (DPO) Karolína Rycková.

"Systematicky kontrolovali spoje v úseku mezi zastávkami „Hlavní nádraží“ – „Karolina“ a „Karolina“ – „Vratimovská“. Prioritně byly kontrolovány tramvajové linky číslo 1, 2, 8 a 4, ale i další spoje v této oblasti, tak aby nebylo možné kontrolu obejít," dodala mluvčí dopravního podniku.

Podobné kontroly mají především zvýšit bezpečí a pořádek v ostravské MHD. 

"Cestující bez platné jízdenky jsou ve většině případů právě ti, kteří nejčastěji vyvolávají konflikty, nebo se dopouštějí vandalismu. Chceme především, aby se naši platící cestující cítili v našich spojích bezpečně a pohodlně. Proto bude takových akcí stále více,“ uvedl generální ředitel DPO Daniel Morys.

Aktuálně má DPO třicet asistentů přepravy, ale jejích počet se brzy zvýší na padesát. „Jejich úkolem není jen vyloučit černé pasažéry z přepravy. Jsou zde také pro ty cestující, kteří potřebují pomoci nebo poradit. Zároveň zajišťují ve vozidlech větší bezpečí a pořádek,“ dodal Morys.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: