Řekl, že se ho nemusí bát. Poté ženě na zastávce v Ostravě sebral telefon



 19. 01. 2018

Třicetiletý muž, pro ostravské policisty již známá tvář, oslovil ženu, kterou nejprve uklidnil, že se ho nemusí bát, pak jí však zahrozil a sebral telefon. V posledních třech týdnech to nebyl jeho zdaleka první prohřešek.

Třicetiletý muž měl s profesí gaunera v poslední tři týdny opravdu bohaté zkušenosti. Policisté ho obvinili rovnou ze čtyř případů, podezřelým je ale u dalších osmi. V jednom z nich měl na zastávce ukrást ženě telefon.

"Obviněný měl mimo jiné na zastávce městské hromadné dopravy oslovit poškozenou s dotazem na aktuální čas. Jakmile mu poškozená toto sdělila, odstoupila od něj. Muž ji řekl, že se ho nemusí bát a opět se k ní přiblížil. To už však pod pohrůžkou požadoval její mobilní telefon, který mu poškozená ze strachu vydala. Následně z místa utekl," přiblížil mluvčí policie Moravskoslezského kraje Richard Palát.

Třicetiletý muž ale například zinicioval i krádež šestnácti přepravek s prázdnými lahvemi od piva nebo několik násilných vloupání do obchodů a budov, kde kradl elektrotechniku, ale také třeba nářadí.

Již desetkrát trestanému recidivistovi tak za krádež, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a loupež hrozí až deset let vězení.


Autor: Aneta Hrdličková



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: