Atletická hala Vítkovice se stala domem roku, o vítězi rozhodla i webová anketa



 01. 06. 2017

Tradiční ostravská "architektonická" soutěž o dům roku již zná své výsledky. Odborná porota hodnotila stavby podle jejich výrazu, kvality uspořádání a přínosu pro život města. Letos se do hlasování poprvé zapojili i diváci, kteří hlasovali na internetu.

Do 23. ročníku soutěže Ostravský dům roku 2016 jejich tvůrci přihlásili šest staveb. Přízeň poroty a hlasujících lidí na internetu si v celkovém součtu získala Atletická hala Vítkovice v Ostravě, která nejlépe splnila stanovené podmínky.

„Odborná porota posuzovala celkový dojem a architektonický výraz stavby, dále kvalitu uspořádání a řešení jejího okolí, její zapojení do prostředí, technické provedení, přínos pro život města,“ řekla mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

O vítězi letošního ročníku rozhodovala i lidí prostřednictvím webové ankety. Výsledky se s názory poroty lišily.

„Téměř osm set unikátních hlasů rozhodlo o tom, že Ostravským domem roku 2016 – cenou veřejností se stává s 385 hlasy Vědeckotechnický park 4MEDi,“ uvedla výsledek mluvčí.

Vítěz si získá 300 tisíc korun

Kromě prestižní nálepky si Ostravský dům roku získal peněžní odměnu. Vyhodnocení soutěže s předáním plakety, diplomů a šeků se uskuteční v pátek 23. června od deseti hodin dopoledne na městské radnici.

„O finančních odměnách pro vítěze ve výši 300 tisíc korun a pro druhé vyhodnocené dílo ve výši 150 tisíc korun rozhodnou na svém červnovém zasedání ostravští zastupitelé,“ dodala Vojkovská.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: