VIDEO: Ostravská zoo po zimě otevřela safari. Návštěvníky v ní povozí "žirafí" vláček




Když v roce 2014 ostravská zoologická zahrada slavnostně otevírala safari výběhy Afrika, Persie a Indie, byla to velká událost. Od té doby se každoročně těší oblibě, protože jsou zpestřením běžné prohlídky zahrady. Dvacetiminutové jízdy jsou k dispozici i nyní. Do výběhů už po zimě zase jezdí safari expres.

Ostravské safari má rozlohu skoro šest hektarů. Návštěvníci v něm najdou stovku zvířecích zástupců z Asie či Afriky. Vláček je v provozu denně od 10 do 18 hodin. Vzhledem k barvě vláčku je příznačné, že se jeho nástupiště nachází pod výběhem žiraf.

Kdo se rozhodne na safari vyrazit, má se i letos na co těšit. Africký výběh nabízí mláďata vodušek, brzy přibydou také mláďata antilop. Čerstvě na svět přišli také axisové indičtí. A ani to prý podle ošetřovatelů není konečné číslo novinek.

„Do výběhu Persie, který v současné době obývá chovné stádo vzácných divokých oslů onagerů a samčí skupina vzácných daňků mezopotámských, se v průběhu sezóny vrátí  gazela perská, nazývaná též džejran. Zoo před několika lety chovala dva samce této největší asijské gazely, z nichž jeden uhynul a druhého jsme pak v rámci mezinárodní spolupráce převezli do Zoo Helsinky k devítičlenné skupině samic,“ vysvětlovala mluvčí zahrady Šárka Nováková. Do Ostravy dorazí tři potomci džejrana.

Přirozenější podmínky k životu budou mít i kozy šrouborohé, jimž pracovníci zahrady vytvořili „skálu“ z velkých kamenů. Ta simuluje horské podmínky, na které jsou zvyklé z domovského Turkmenistánu či Tádžikistánu.

 

 


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: