FOTO: Den tísňové linky přinesl kreslení s Kryštůfkem, ale i výuku první pomoci



 14. 05. 2019

Její fungování je tak samozřejmé, že si málokdo dovede představit, že by najednou přestala být v provozu. Tísňová linka 155 a operátoři, kteří na ni pracují, jsou k dispozici 24 hodin denně. Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje akci doplnila o informační výstupy: zábavnou formou představila svou práci a pomohla s nácvikem první pomoci.

Historický objekt Trojhalí Karolina přivítal tu nejmodernější záchranářskou techniku. V rámci akce Ostrava žije první pomocí si zájemci vyzkoušeli s pomocí odborníků, jak správně poskytnout první pomoc.

Připraveno bylo celkem šest stanovišť, na nichž plnili úkoly dospělí i děti. „Pod vedením záchranářů účastníci odpovídali na otázky v rámci kvízu, prováděli resuscitaci postiženého, prokazovali své znalosti při volání na tísňovou linku. Děti kreslily s Kryštůfkem, který je patronem malých pacientů,“ přibližoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Protože byla akce připomínkou linky 155, vzniklo v místě i simulované pracoviště operátorů. Ti lidem ukazovali, jak vypadá jejich každodenní práce a s jak složitými situacemi přichází denně do styku. Musí také vyhodnocovat a řídit provoz všech třiašedesáti výjezdových týmů napříč celým krajem.

Akce slavila velký úspěch hlavně u dětí.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: